От многопрофилната болница Сърце и Мозък“ в Плевен подадоха сигнал до прокуратурата и

...
От многопрофилната болница Сърце и Мозък“ в Плевен подадоха сигнал до прокуратурата и
Коментари Харесай

Болница „Сърце и Мозък“ със сигнал в прокуратурата срещу министър Сербезова


От многопрофилната болница „ Сърце и Мозък “ в Плевен подадоха сигнал до прокуратурата и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) срещу министъра на опазването на здравето в оставка. Това оповестиха от лечебното заведение.

Сигналът е заради съмнения за корупция, корист със служебно състояние, търговия с въздействие и спор на ползи. Причината е кореспонденция във връзка плана за откриване на високотехнологична болница „ Сърце и Мозък “ в София.

Всички законови периоди са изтекли, като към момента липсва изговаряне от министерството, показват от болничното заведение.

От управлението на лечебното заведение се съмняват, че лично Сербезова задържа разрешението на „ Сърце и Мозък “, въпреки заявката на предходния длъжностен министър пред Народното събрание, че преписката е „ съвършена “, се добавя в известието от болничното заведение.

Министър Сербезова е издала пет заповеди за нови действия на други частни и една държавна болница за същите медицински действия, за които „ Сърце и Мозък “ чака повече от година, допълват от лечебното заведение. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР